miercuri, 25 ianuarie 2017

Timpul de interventie al ISU si al Serviciului de Ambulanta in Judetul Arad

     Este important si vital ca serviciile de urgenta sa ajunga in locatia unde au fost solicitate, cat mai repede posibil, asadar in functie de anumiti factori (drumuri, autovehicule, locatii) am creat doua harti : una privind timpul de raspundere al Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta pe intreg judetul Arad si inca o harta privind timpul de raspundere al Serviciului de Ambulanta in judetul Arad.
     Am considerat ca ar fi optim un interval de maxim 25 de minute de la solicitarea serviciului de urgenta si pana la sosirea acestuia in locatia unde a fost solicitat, populatia din orice locatie aflata in afara zonei de maxim 25 de minute este mai vulnerabila in cazul unei urgente.



     Acoperirea ISU este mai redusa decat in cazul Serviciului de Ambulanta, dat fiind faptul ca viteza medie a unei autospeciale este mai redusa decat in cazul unei ambulante.
     Nu am inclus in analiza starea drumurilor deoarece nu am date despre situatia fiecarui drum national, judetean sau comunal din judet.
     Intalnim destule zone in afara zonei de 25 de minute,  motivele sunt variate de la relief si pana la lipsa unor unitati ale serviciilor de urgenta mai apropiate de unele localitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu